De overstap naar HVO door Groenrijk Tilburg

 

GroenRijk Tilburg is een compleet en modern tuincentrum gelegen in Tilburg-Noord. Het bedrijf is bekend vanwege het enorme assortiment, gevuld met allerlei soorten kwaliteitsvolle producten. Het tuincentrum beheert de webshops www.groenrijktilburg.nl, www.tuinmeubels.nl, www.bbqkopen.nl en www.tuincentrumoutlet.com. Daarnaast hebben zij de bezorging en montage volledig in eigen huis.

 

Verduurzaming is een belangrijk thema binnen Groenrijk Tilburg. Naast de aanleg van een groot aantal zonnepanelen waardoor Groenrijk Tilburg volledig zelfvoorzienend is, is er in 2022 door eigenaar Wim van de Noort de beslissing genomen om met het wagenpark over te stappen van diesel naar HVO 20 en HVO 100 om zo een extra steentje bij te dragen bij de reductie van CO²-uitstoot.

 

Groenrijk Tilburg heeft op dit moment 11 bedrijfswagens in haar bezit, van dit aantal bedrijfswagens rijden er 10 op HVO. Wim geeft aan dat hij geen verschil merkt tussen het gebruik van diesel en HVO, hij is zeer positief over het product. Het bedrijf communiceert naar haar klanten dat ze HVO tanken door het plaatsen van social media berichten en een artikel op de website. Onderweg kun je het wagenpark van Groenrijk Tilburg herkennen aan de HVO stickers die geplaatst zijn op de tankdop van de wagens.

 

HVO 20

HVO 20 bestaat voor 20% uit HVO (plantaardige olie) en 80% fossiele diesel. Met HVO 20 kunt u duurzamer rijden voor een aantrekkelijke prijs, stoot u tot 18% minder CO² uit en bespaart u op fijnstof en de uitstoot van stikstof.

 

HVO 100

HVO 100 is de meest duurzame vorm van HVO en is enkel gemaakt van plantaardige oliën. Deze biodiesel zorgt voor een CO² besparing tot maar liefst 90% ten opzichte van reguliere diesel. Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Afhankelijk van het type voertuig kunnen er meerkosten verbonden zijn aan de overstap naar HVO 100.

 

Groenrijk Tilburg heeft in het jaar 2022 een CO²-certificaat weten te bemachtigen vanuit Vollenhoven door het gebruik van HVO 20 en HVO 100. Een CO²-certificaat geeft aan dat de organisatie op een bewuste manier actief bezig is met het reduceren van CO² uitstoot. In totaal is er door Groenrijk Tilburg een CO²-uitstoot van 19.269 kg gereduceerd door het gebruik van de plantaardige olie.

 

Vollenhoven is zoals in het voorgaande interview al gemeld trots op de samenwerking met dit mooie bedrijf dat oog heeft voor mens en natuur en kijkt uit naar een duurzame voorzetting van deze samenwerking. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame biodiesel of meer informatie over GroenRijk Tilburg? Kijk dan op: www.avia.nl/avia-brandstoffen/hvo20 of www.groenrijktilburg.nl.