Behalen van een CO₂-certificaat

Door het gebruik van HVO20 en HVO100 kan een bedrijf bij Vollenhoven een CO₂-certificaat behalen. Een CO₂-certificaat geeft aan dat de organisatie op een bewuste manier actief energie bespaart en daarmee de uitstoot van CO₂-reduceert.

 

HVO

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is momenteel de meeste duurzame dieselbrandstof. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. De HVO vorm van dieselbrandstof wordt namelijk gemaakt uit afgewerkte plantaardige olie.

 

HVO100 bevat geen fossiele brandstoffen, is volledig te recyclen en de uitstoot is beduidend minder.

 

Welke soorten HVO zijn er?

HVO100

HVO100 is de pure variant, bestaande uit 100% HVO-brandstof. De voordelen op het gebied van duurzaamheid zijn hier het grootst met een CO₂ reductie van 18%. Deze variant voldoet aan de EN15940-norm.

 

HVO20

HVO20 is een blend van 20% HVO en 80% diesel. Deze variant voldoet aan de EN90-norm voor conventionele dieselbrandstof en kan dus zorgeloos in alle dieselvoertuigen worden gebruikt.

 

Op bovenstaande afbeelding is de overhandiging van een certificaat te zien door onze accountmanager Michiel.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar het behalen van een CO₂-certificaat of wilt u gebruik maken van HVO? Neem gerust contact op met info@vollenhoven.nl

De gezichten achter Sales Support

Voor de meerderheid die contact met Vollenhoven hebben gezocht al bekend maar even in het kort. Het Sales Support team bestaat uit: Els, Fatima, Romy en Maik. Samen met Teamleider Soumaya verzorgen ze (bijna) al het klantcontact via de telefoon en mail van Vollenhoven. In de drukke periodes verwerkt het team ongeveer 1.000 oproepen per week.

 

Sales Support is een essentieel onderdeel van elk succesvol bedrijf. Het vereist hardwerkende en vriendelijke mensen die altijd klaar staan om klanten te helpen. Ons team is toegewijd om onze klanten een uitstekende service te bieden en hen te helpen oplossingen te vinden die het beste bij hun behoeften passen.

 

Het team start de dag met het beantwoorden van het antwoordapparaat en het legen van de brievenbus. Daarna gaan ze aan de slag met het goed zetten van de pompkortingen van de onbemande locaties en het versturen van dag- en weekprijzen naar een aantal vaste klanten. Tussendoor krijgen ze meerdere telefoontjes/mails en ontvangen ze klanten/leveranciers aan de receptie. Het team bewaakt het proces van de buitendienst, zorgen voor de aftersales en zijn ze bezig met het beheren/verzenden van de ViaAVIA spaarkaarten.

 

Het Vollenhoven Sales Support team kun je het beste omschrijven als enthousiast, ondernemend, gedetailleerd en waarnemend. Vaardigheden zoals luisteren, flexibel gedrag, proactief zijn en geduld beheren ze als de beste!

 

Fatima aan het woord:

‘’ Ik werk nu 3 jaar als Sales Support medewerker met een heel leuk team bij Vollenhoven B.V.

We hebben vaste taken, maar elke dag is anders. Ik krijg energie van onze klanten en van mijn collega’s. Ons werk bestaat uit veel telefoonverkeer en e-mails. We helpen onze tankpas klanten graag op weg. En wij denken graag in oplossingen.’’

 

Kortom: lekker druk en chaotisch maar ontzettend leuk! Geen één dag is hetzelfde!

Lancering vernieuwde website Vollenhoven

Na maanden van voorbereiden, is onze vernieuwde website live. Wij zijn erg trots op het resultaat! Op de website zijn de 3 entiteiten van Vollenhoven goed zichtbaar: Vollenhoven B.V., Vollenhoven Duurzame Mobiliteit en Vollenhoven Olie Technologie.

 

De nieuwe website stelt ons in staat om de energietransitie meer vorm te geven en ons nog meer te richten op online marketing.

 

Voor bestaande klanten is Mijn Vollenhoven nog steeds te bereiken via de Vollenhoven website. In ons online webportaal hebben onze klanten 24/7 inzicht in de facturen, tankpassen en tanktransacties.

De overstap naar HVO door Groenrijk Tilburg

 

GroenRijk Tilburg is een compleet en modern tuincentrum gelegen in Tilburg-Noord. Het bedrijf is bekend vanwege het enorme assortiment, gevuld met allerlei soorten kwaliteitsvolle producten. Het tuincentrum beheert de webshops www.groenrijktilburg.nl, www.tuinmeubels.nl, www.bbqkopen.nl en www.tuincentrumoutlet.com. Daarnaast hebben zij de bezorging en montage volledig in eigen huis.

 

Verduurzaming is een belangrijk thema binnen Groenrijk Tilburg. Naast de aanleg van een groot aantal zonnepanelen waardoor Groenrijk Tilburg volledig zelfvoorzienend is, is er in 2022 door eigenaar Wim van de Noort de beslissing genomen om met het wagenpark over te stappen van diesel naar HVO 20 en HVO 100 om zo een extra steentje bij te dragen bij de reductie van CO²-uitstoot.

 

Groenrijk Tilburg heeft op dit moment 11 bedrijfswagens in haar bezit, van dit aantal bedrijfswagens rijden er 10 op HVO. Wim geeft aan dat hij geen verschil merkt tussen het gebruik van diesel en HVO, hij is zeer positief over het product. Het bedrijf communiceert naar haar klanten dat ze HVO tanken door het plaatsen van social media berichten en een artikel op de website. Onderweg kun je het wagenpark van Groenrijk Tilburg herkennen aan de HVO stickers die geplaatst zijn op de tankdop van de wagens.

 

HVO 20

HVO 20 bestaat voor 20% uit HVO (plantaardige olie) en 80% fossiele diesel. Met HVO 20 kunt u duurzamer rijden voor een aantrekkelijke prijs, stoot u tot 18% minder CO² uit en bespaart u op fijnstof en de uitstoot van stikstof.

 

HVO 100

HVO 100 is de meest duurzame vorm van HVO en is enkel gemaakt van plantaardige oliën. Deze biodiesel zorgt voor een CO² besparing tot maar liefst 90% ten opzichte van reguliere diesel. Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Afhankelijk van het type voertuig kunnen er meerkosten verbonden zijn aan de overstap naar HVO 100.

 

Groenrijk Tilburg heeft in het jaar 2022 een CO²-certificaat weten te bemachtigen vanuit Vollenhoven door het gebruik van HVO 20 en HVO 100. Een CO²-certificaat geeft aan dat de organisatie op een bewuste manier actief energie bespaart en daarmee de uitstoot van CO² reduceert. In totaal is er door Groenrijk Tilburg een CO²-uitstoot van 19.269 kg gereduceerd door het gebruik van de plantaardige olie.

 

Vollenhoven is zoals in het voorgaande interview al gemeld trots op de samenwerking met dit mooie bedrijf dat oog heeft voor mens en natuur en kijkt uit naar een duurzame voorzetting van deze samenwerking. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame biodiesel of meer informatie over GroenRijk Tilburg? Kijk dan op: www.avia.nl/avia-brandstoffen/hvo20 of www.groenrijktilburg.nl.

Met ViaAVIA ben je onderweg naar leuke extra’s

 

Profiteer van hoge kortingen op dagjes uit, extra aanbiedingen bij jouw dichtstbijzijnde tankstation én korting op toffe gadgets in onze webshop. ViaAVIA is het spaarprogramma van AVIA Nederland. Met jouw gepersonaliseerde (digitale) spaarkaart spaar je eenvoudig punten bij iedere tankbeurt en/of aankopen in de shop. Jouw gespaarde punten verzilveren kan eenvoudig door in te loggen op jouw account of via de app van ViaAVIA.

Registreren bij ViaAVIA

Meld je nu aan voor het ViaAVIA spaarprogramma en ontvang 200 punten cadeau. Heb je al een ViaAVIA spaarkaart ontvangen bij één van onze stations? Registreer je spaarkaart en profiteer direct van hoge kortingen op dagjes uit en op artikelen uit onze webshop.

Registreren kan via de volgende link: https://viaavia.nl/hoe-wil-je-sparen

Even voorstellen: Kevin Vervest

Stel je even voor

Mijn naam is Kevin Vervest, 32 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Sinds 1 maart 2022 ben ik werkzaam bij Vollenhoven. Voordat ik bij Vollenhoven begon, was ik werkzaam bij AVIA Marees;  een ander lid van de AVIA-coöperatie welke gevestigd is in Noord-Holland.

Waar ik bij AVIA Marees deels bezig was met het onderwerp elektrisch laden, focus ik me bij Vollenhoven volledig op duurzame mobiliteit als Business Development Manager.

Kun je een inzicht geven in jouw werkzaamheden bij Vollenhoven?

Ik houd me vooral bezig met het uitwerken van proposities voor de toekomst. Wat kunnen we betekenen voor onze klanten, hoe kunnen we onze klanten meenemen op weg naar die duurzame mobiliteit en welke rol kan Vollenhoven daarin vervullen?

Op dit moment zijn we voornamelijk “brandstofleverancier” en ik merk dat dit langzaam aan het veranderen is naar “transitiepartner”. Klanten hebben steeds meer vragen over het onderwerp duurzame mobiliteit, er komt veel informatie op ze af. Vollenhoven probeert die vragen samen met de klant op te lossen zodat er een duurzame relatie ontstaat.

Het uitrollen van de laadinfrastructuur bij tankstations is in volle gang, hierbij kijken we ook naar andere modellen waarbij we het laden bij bijvoorbeeld Retail, recreatie en gemeentes kunnen uitbreiden. Vollenhoven wil er voor zorgen dat klanten die de stap maken richting het elektrisch laden, geen drempel ervaren inzake het gebruik van de laadinfrastructuur.

Wat is jouw drijfveer in je werk?

Wat mij met name drijft tijdens mijn werkzaamheden is het stukje ambitie en vrijheid om zelf iets op te kunnen zetten zoals de entiteit Vollenhoven Duurzame Mobiliteit. Ik ervaar binnen Vollenhoven veel ruimte voor ondernemerschap en dat vind ik een fijne manier van werken.

Zelf vind ik het een nobel doel om mensen te kunnen informeren over wat er in 2015 besproken is tijdens het klimaatverdrag van Parijs en wat dat voor gevolgen heeft voor onze samenleving. Samen kunnen we de eerste stap richting duurzame mobiliteit zetten.

Hoe kijk jij tegen de energietransitie aan?

We worden vanuit de overheid gedwongen om te verduurzamen met als voorbeeld het eerder genoemde akkoord van Parijs. Ik denk zelf dat het wat meer gefaseerd zou kunnen. Vollenhoven biedt bijvoorbeeld al HVO aan, deze duurzame biodiesel is een mooie oplossing om direct CO2 uitstoot te reduceren. De infrastructuur ligt er, veel voertuigen zijn er al geschikt voor en dit is de kortste weg om nu al op grote schaal te verduurzamen.

Ondernemers moeten redelijk geforceerd de keuze gaan maken, terwijl er overduidelijk wat moeilijkheden zijn met het gebruik van bijvoorbeeld elektrische bedrijfsvoertuigen. Je moet het laden plannen om niet in de problemen te komen qua efficiëntie en sluit de congestie niet uit en dan hebben we het enkel over mobiliteit. Er zijn daarnaast veel ondernemers die hun voertuig ook gebruiken voor werkzaamheden; denk aan het trekken van een aanhangwagen. Het trekgewicht, de veelbesproken Euro7 norm en de ombouw van werkmaterieel naar zero-emissie zorgen ook nog voor de nodige uitdagingen.

Er zullen in de toekomst genoeg problemen zijn die zich voor gaan doen waardoor de oplossing uit meerdere richtingen zal komen; deels elektra, deels waterstof en deels biobrandstoffen.

We gaan er echt aan geloven met zijn allen!

Is Vollenhoven een voorloper bij de energietransitie?

Vollenhoven is geen voorloper bij de energietransitie, dat is een bewuste keuze. Ik zou Vollenhoven meer omschrijven als een ambitieuze en gedreven volger. We zijn nooit de aanjager c.q. voorloper maar een stabiele en gedreven volger die eerst goed kijkt wat interessant is. Het is voor ons van belang dat we kijken naar wat we kunnen en of het bij ons past.

We houden vernieuwingen en ontwikkelingen in de markt goed in de gaten, verdiepen ons in de materie en adviseren onze gewaardeerde relaties. Als wij het gevoel hebben dat een nieuwe mobiliteitsvorm of nieuwe brandstof zich bewezen heeft en bij ons past, zetten we resoluut stappen.

Anderzijds hebben wij in diverse scale-ups met een duurzaam karakter geïnvesteerd. We proberen deze toepassingen ook te omarmen en kijken in onze business naar samenwerkingen en synergie.

Welke stappen onderneem je om trends te analyseren en nieuwe kansen te vinden?

Naast dat ik veel webinars volg, lees ik veel en heb ik genoeg gesprekken met hardware leveranciers die we kennen om zo up-to-date te blijven over de laatste trends en ontwikkelingen.

In de avond houd ik me vooral bezig met het lezen van artikelen en publicaties. Ik ken in Nederland genoeg platforms die veel informatie delen over dit onderwerp, wanneer ze iets plaatsen lees ik het meteen. Tevens spreek ik vaak concullega’s en relaties, we delen dan informatie en bevindingen. Het is altijd interessant om van elkaar te leren. Dit soort grote uitdagingen moeten we toch samen aangaan.

Waar staat Vollenhoven volgens jou over 10 jaar?

Ik denk dat we meer een transitie- en kennispartner zijn richting onze klanten. We hebben hen destijds mee genomen in de eerste stappen naar verduurzaming om zo een langdurige relatie te creëren door kennis te delen.

In de toekomst zal Vollenhoven de mobiliteitspartner worden, maar zal de levering van biobrandstoffen niet uitsluiten. Het assortiment zal vooral bestaan uit elektra, waterstof en andere vormen van duurzame mobiliteit. Denk aan energiehubs en deelvervoer.

 

GroenRijk Tilburg bestaat 25 jaar

Van planten tot verduurzaming; GroenRijk Tilburg bestaat 25 jaar!

Het is groot feest in Tilburg; op 11 maart a.s. is het 25 jaar geleden dat zij zich als franchise aansloten bij GroenRijk. Tot op de dag van vandaag is het een trots familiebedrijf dat hard aan de weg heeft getimmerd. Wat in 1986 ooit begon als kwekerij van tuinplanten, graszoden en kerstbomen, is uitgegroeid tot een heus tuincentrum met vele specialismes onder één dak. Ben je op zoek naar het beste advies voor je tuin(meubels), overkapping, BBQ of wil je een bezoek brengen aan het klimaatplein, dan moet je écht bij GroenRijk Tilburg zijn.

Wim, Marjolein en Luc van de Noort weten wat er leeft en door het inzetten van hun groenspecialisme op het gebied van kennis, inspiratie en gemak willen zij de wereld vergroenen en daarmee aantrekkelijker, leefbaarder en gezonder maken. Het sociale aspect wordt hierbij niet vergeten. Zo is het personeelsbestand heel divers van weekendkrachten tot aan gepensioneerde chauffeurs en heeft GroenRijk Tilburg al 10 jaar mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Klanten ontzorgen staat bij GroenRijk Tilburg hoog in het vaandel. Zo blinken ze uit in service door net dat stapje extra te zetten. Ze zijn 7 dagen per week geopend en de klantenservice is zowel bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp. Daarnaast hebben zij de bezorging en montage volledig in eigen huis en kunnen zij met hun webshops www.tuinmeubels.nl, www.bbqkopen.nl en www.tuincentrumoutlet.com klanten door heel Nederland bedienen.

Door de toenemende groei van de webshops is het wagenpark en daarmee ook het aantal kilometers aanzienlijk toegenomen. Dat verduurzaming een belangrijk thema is binnen GroenRijk blijkt niet alleen uit het feit dat zij volledig zelfvoorzienend zijn door middel van zonnepanelen, maar ook door de beslissing die Wim nam om met het gehele wagenpark over te stappen op HVO20!

HVO20 is een duurzame biodiesel van AVIA die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. Bovendien is er een CO2 reductie van 20% te behalen van tank-to-wheel. Afhankelijk van het type motor is er eveneens nog een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Door de nauwe samenwerking met Vollenhoven kan er eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt hoeveel CO2 uitstoot er jaarlijks bespaard wordt door GroenRijk Tilburg. Hiervoor ontvangen zij vanuit Vollenhoven jaarlijks een CO2 certificaat.

Vollenhoven is trots op de samenwerking met dit mooie bedrijf dat oog heeft voor mens en natuur en kijk uit naar een duurzame voorzetting van deze samenwerking. Wist je dat de HVO20 geschikt is voor alle typen dieselmotoren en je dus geen aanpassingen hoeft te doen om te verduurzamen? Wil je weten waar je de duurzame biodiesel kunt tanken of meer informatie over GroenRijk Tilburg? Kijk dan op: www.avia.nl/avia-brandstoffen/hvo20 of www.groenrijktilburg.nl.