Vakantietips; veilig op weg!

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Voor u vertrekt is het belangrijk dat u nog een autocheck doet. Wij geven u graag wat handige tips mee om goed voorbereid de weg op te gaan met de auto.

Check je bandenspanning!

Als u met een volgepakte auto op vakantie gaat is het belangrijk dat u van te voren even kijkt hoe het met de bandenspanning gesteld is. Een auto die zwaar beladen is, moet meer spanning op de banden hebben. Zodra u op zachte banden rijdt, is dat niet alleen onveilig maar verbruikt uw auto ook meer brandstof. Wat precies de bandenspanning moet zijn van uw auto is afhankelijk van de bandenmaat. Hieronder wordt in één overzicht weergegeven welke bandenspanning bij uw banden past.

Wist u dat de juiste bandenspanning ook vaak wordt aangegeven in een van de deurstijlen of aan de binnenzijde van het klepje van de brandstoftank?

Vloeistoffen bijvullen

Koelvloeistof: Een van de belangrijkste punten om te controleren voor u met de auto op vakantie gaat is of uw auto nog voorzien is van voldoende koelvloeistof. Deze vloeistof zorgt onder andere voor het koelen van uw auto, wat belangrijk is als u lange afstanden in de zon moet afleggen. Op het expansievat in de auto wordt aangegeven met indicatiestreepjes of dit nog op peil is.

Ruitenwisservloeistof: Goed zicht is belangrijk voor de veiligheid. Zorg dat uw ruitenvloeistof volledig aangevuld is. Bij AVIA Reeshof en AVIA Uden is het zelfs mogelijk om ruitenvloeistof te tanken! Het is uiteraard ook mogelijk om ruitenvloeistof in kannen aan te schaffen in één van de AVIA shops.

Altijd een tankstation in de buurt ook internationaal

AVIA beschikt in Nederland over 365 tankstations, echter is dit niet de enige plek waar u AVIA vindt. Over 15 landen zijn er bijna 2500 AVIA tankstations. Met de AVIA NL app, vindt u altijd gemakkelijk, snel en in de buurt een tankstation! Zo kunt u op de app terugzien of de locatie geopend is, wat de betaalmogelijkheden zijn en welke brandstoffen u kunt tanken. Zo maken wij tanken voor u gemakkelijker.

Archief Tankstations – Vollenhoven

Kosten AVIA Card

De wereld om ons heen wordt steeds duurder, zo ook het produceren en aanmaken van onze AVIA Cards. De nieuwe AVIA Card is voorzien van 2 NFC chips wat de kaart aanzienlijk duurder maakt. Wij hebben tot op heden beperkt paskosten berekend.

Sinds 1 maart jl. hanteren wij voor elke nieuwe en vervangende AVIA Card paskosten.
U betaalt deze éénmalig bij het aanvragen of vervangen van de pas.
De kosten bedragen € 5,- exclusief btw en worden weergegeven op de eerstvolgende factuur na aanvraag.

De Meeuw Buitenvest wordt AVIA XPress Buitenvest in Bergen op Zoom

Vanaf afgelopen maandag 17 april is de omkleuring begonnen van het De Meeuw Buitenvest tankstation in Bergen op Zoom. Dit tankstation is de tweede in het rijtje van de De Meeuw tankstations die omgekleurd zullen worden naar de rood-witte AVIA-kleuren.

Op de kleuren en het merk na, blijft het tankstation hetzelfde. Het blijft een onbemand tankstation waarbij dezelfde brandstoffen worden aangeboden als voorheen! Vanaf maandag 24 april tot en met woensdag 26 april 2023 kunnen klanten met 23 cent* korting per liter tanken. Op deze dagen is ons promoteam aanwezig om klanten te verwelkomen met een kop koffie of thee en natuurlijk wat lekkers.

    

ViaAVIA spaarprogramma

Met de komst van AVIA wordt er ook een nieuw landelijk digitaal spaarsysteem geïntroduceerd genaamd ViaAVIA. Met de ViaAVIA spaarpas kan gespaard worden voor korting op artikelen en uitjes. Bij iedere getankte liter op zowel een bemand als onbemand AVIA tankstation ontvang je één punt. In de shop is iedere euro 1 punt waard! Lees hier meer over alle voordelen van de ViaAVIA spaarpas.

Naast het tankstation in Rilland en Buitenvest zullen de volgende De Meeuw tankstations binnenkort omkleuren:
De Meeuw Hoogerheide, De Meeuw Kloetinge en De Meeuw Bergen op Zoom. 

*De korting geldt op de landelijke AVIA-Vollenhoven adviesprijs

Laden en tanken met één pas: De AVIA card

Sinds 1 maart jl. zijn we begonnen met het uitgeven van de AVIA Card; laden en tanken op één kaart voor de zakelijke markt. Hierdoor kunt u snel, eenvoudig en voordelig laden en tanken, online betalen en uw facturen gemakkelijk beheren.

Altijd een tankstation of laadpunt in de buurt
– 2.700 tanklocaties (1.200 in Nederland & 1.500 in Europa)
– 450.000 laadpunten (140.000 in Nederland & 310.000 in Europa)
– Afhankelijk van uw behoefte heeft u de keuze uit AC laadpalen en DC snelladers op diverse locaties.

Heeft u een elektrische auto of schaft u er binnenkort een aan?
Vraag de AVIA Card met laadmogelijkheid aan via ons klantenportaal MijnVollenhoven of bekijk eerst de mogelijkheden van onze AVIA Card (link naar AVIA Card deel van de website).

Kilometerheffing vanaf 2026 voor vrachtwagens

Wij maken u er graag op attent dat de kilometerheffing voor vrachtwagens naar verwachting in zal gaan vanaf 2026. De vrachtwagenheffing gaat gelden voor binnenlandse en buitenlandse vrachtwagens van meer dan 3.500 kilo. Er zal worden gewerkt met boordapparatuur in een vrachtwagen met behulp van een satellietnavigatiesysteem. Daarnaast zullen mobiliteitsaanbieders zorgen voor registratie, inning en afdracht van de vrachtwagenheffing.

De kosten van de kilometerheffing zijn onder andere gebaseerd op het gewicht en de uitstoot van de vrachtwagen. Dit betekent dat hoe zwaarder de vrachtwagen is, hoe hoger de heffing.

Voor de vrachtwagenheffing geldt onder meer het volgende:

–  De vrachtwagens gaan per gereden kilometer betalen op de Nederlandse snelwegen (A-wegen) en op een aantal lokale en regionale wegen (N-wegen). De reden van de heffing op lokale en regionale wegen is het tegengaan van het uitwijken van vrachtverkeer naar deze wegen

–  De heffing wordt berekend door een aantal milieukenmerken en is afhankelijk van het gewicht van een vrachtwagen. Hoe schoner en lichter, hoe lager de heffing.

–  Verduurzaming en innovatie van de vervoerssector worden gestimuleerd met een deel van de inkomsten uit de vrachtwagenheffing.

Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent wat de kosten hier dan van zullen zijn. Het gemiddelde tarief per kilometer zal op circa 15 cent uitkomen. Op wegen waar tol wordt geheven, denk hierbij aan de Westerscheldetunnel, de Kiltunnel, de Blankenburgverbinding en de viA15, is het niet nodig dat de vrachtwagenheffing betaald wordt. Daarnaast wordt de vaste belasting (motorrijtuigenbelasting en Eurovignet) omgezet naar een variabele heffing. Binnen- en buitenlands vrachtverkeer gaan voor het gebruik van de weg meer betalen per afgelegde kilometer.

Het doel vanuit de overheid is om de netto-opbrengst terug te brengen naar verduurzaming en innovatie van de transportsector. Naar verwachting zal dit vanaf het moment van invoering 250 miljoen euro bedragen. Zo worden er maatregelen getroffen die bijvoorbeeld gericht zijn op het meer inzetten van elektrisch aangedreven vrachtwagens en het gebruik van hernieuwbare brandstoffen.

Nieuwsgierig naar wat Vollenhoven aan duurzaamheid voor uw bedrijf kan betekenen?  Klik dan eens op de duurzaamheid pagina op onze website!

Uitbreiding AVIA netwerk 400 tankstations

 

AVIA Nederland en EG Group Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten die de AVIA Card houders toegang biedt tot het EG Group tankstation netwerk in Nederland, bestaande uit Esso, Texaco en Firezone tankstations.

“Door deze samenwerking hebben de AVIA Card houders de beschikking tot een nog groter netwerk in Nederland. Het aantal tankstations waar de AVIA Card geaccepteerd wordt groeit hiermee naar 1.200 locaties in Nederland – waarvan er 54 zijn gesitueerd langs de snelwegen – en 2.500 locaties in West-Europa”, aldus Susan Kuijpers, directeur AVIA NL.

Laurent Grobet (Country Manager Benelux, EG Group) over deze uitbreiding: “Wij zijn verheugd dat het netwerk van EG Group nu ook beschikbaar is voor AVIA klanten. Deze kaartacceptatie past goed bij onze visie en groeistrategie. De kaartacceptatie op het netwerk van EG Group biedt nog meer gemak voor onze huidige en nieuwe klanten, en zijn daarom blij dat deze samenwerkingsovereenkomst gesloten is”.

 

Even voorstellen: Kevin Vervest

Stel je even voor

Mijn naam is Kevin Vervest, 32 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Sinds 1 maart 2022 ben ik werkzaam bij Vollenhoven. Voordat ik bij Vollenhoven begon, was ik werkzaam bij AVIA Marees;  een ander lid van de AVIA-coöperatie welke gevestigd is in Noord-Holland.

Waar ik bij AVIA Marees deels bezig was met het onderwerp elektrisch laden, focus ik me bij Vollenhoven volledig op duurzame mobiliteit als Business Development Manager.

Kun je een inzicht geven in jouw werkzaamheden bij Vollenhoven?

Ik houd me vooral bezig met het uitwerken van proposities voor de toekomst. Wat kunnen we betekenen voor onze klanten, hoe kunnen we onze klanten meenemen op weg naar die duurzame mobiliteit en welke rol kan Vollenhoven daarin vervullen?

Op dit moment zijn we voornamelijk “brandstofleverancier” en ik merk dat dit langzaam aan het veranderen is naar “transitiepartner”. Klanten hebben steeds meer vragen over het onderwerp duurzame mobiliteit, er komt veel informatie op ze af. Vollenhoven probeert die vragen samen met de klant op te lossen zodat er een duurzame relatie ontstaat.

Het uitrollen van de laadinfrastructuur bij tankstations is in volle gang, hierbij kijken we ook naar andere modellen waarbij we het laden bij bijvoorbeeld Retail, recreatie en gemeentes kunnen uitbreiden. Vollenhoven wil er voor zorgen dat klanten die de stap maken richting het elektrisch laden, geen drempel ervaren inzake het gebruik van de laadinfrastructuur.

Wat is jouw drijfveer in je werk?

Wat mij met name drijft tijdens mijn werkzaamheden is het stukje ambitie en vrijheid om zelf iets op te kunnen zetten zoals de entiteit Vollenhoven Duurzame Mobiliteit. Ik ervaar binnen Vollenhoven veel ruimte voor ondernemerschap en dat vind ik een fijne manier van werken.

Zelf vind ik het een nobel doel om mensen te kunnen informeren over wat er in 2015 besproken is tijdens het klimaatverdrag van Parijs en wat dat voor gevolgen heeft voor onze samenleving. Samen kunnen we de eerste stap richting duurzame mobiliteit zetten.

Hoe kijk jij tegen de energietransitie aan?

We worden vanuit de overheid gedwongen om te verduurzamen met als voorbeeld het eerder genoemde akkoord van Parijs. Ik denk zelf dat het wat meer gefaseerd zou kunnen. Vollenhoven biedt bijvoorbeeld al HVO aan, deze duurzame biodiesel is een mooie oplossing om direct CO2 uitstoot te reduceren. De infrastructuur ligt er, veel voertuigen zijn er al geschikt voor en dit is de kortste weg om nu al op grote schaal te verduurzamen.

Ondernemers moeten redelijk geforceerd de keuze gaan maken, terwijl er overduidelijk wat moeilijkheden zijn met het gebruik van bijvoorbeeld elektrische bedrijfsvoertuigen. Je moet het laden plannen om niet in de problemen te komen qua efficiëntie en sluit de congestie niet uit en dan hebben we het enkel over mobiliteit. Er zijn daarnaast veel ondernemers die hun voertuig ook gebruiken voor werkzaamheden; denk aan het trekken van een aanhangwagen. Het trekgewicht, de veelbesproken Euro7 norm en de ombouw van werkmaterieel naar zero-emissie zorgen ook nog voor de nodige uitdagingen.

Er zullen in de toekomst genoeg problemen zijn die zich voor gaan doen waardoor de oplossing uit meerdere richtingen zal komen; deels elektra, deels waterstof en deels biobrandstoffen.

We gaan er echt aan geloven met zijn allen!

Is Vollenhoven een voorloper bij de energietransitie?

Vollenhoven is geen voorloper bij de energietransitie, dat is een bewuste keuze. Ik zou Vollenhoven meer omschrijven als een ambitieuze en gedreven volger. We zijn nooit de aanjager c.q. voorloper maar een stabiele en gedreven volger die eerst goed kijkt wat interessant is. Het is voor ons van belang dat we kijken naar wat we kunnen en of het bij ons past.

We houden vernieuwingen en ontwikkelingen in de markt goed in de gaten, verdiepen ons in de materie en adviseren onze gewaardeerde relaties. Als wij het gevoel hebben dat een nieuwe mobiliteitsvorm of nieuwe brandstof zich bewezen heeft en bij ons past, zetten we resoluut stappen.

Anderzijds hebben wij in diverse scale-ups met een duurzaam karakter geïnvesteerd. We proberen deze toepassingen ook te omarmen en kijken in onze business naar samenwerkingen en synergie.

Welke stappen onderneem je om trends te analyseren en nieuwe kansen te vinden?

Naast dat ik veel webinars volg, lees ik veel en heb ik genoeg gesprekken met hardware leveranciers die we kennen om zo up-to-date te blijven over de laatste trends en ontwikkelingen.

In de avond houd ik me vooral bezig met het lezen van artikelen en publicaties. Ik ken in Nederland genoeg platforms die veel informatie delen over dit onderwerp, wanneer ze iets plaatsen lees ik het meteen. Tevens spreek ik vaak concullega’s en relaties, we delen dan informatie en bevindingen. Het is altijd interessant om van elkaar te leren. Dit soort grote uitdagingen moeten we toch samen aangaan.

Waar staat Vollenhoven volgens jou over 10 jaar?

Ik denk dat we meer een transitie- en kennispartner zijn richting onze klanten. We hebben hen destijds mee genomen in de eerste stappen naar verduurzaming om zo een langdurige relatie te creëren door kennis te delen.

In de toekomst zal Vollenhoven de mobiliteitspartner worden, maar zal de levering van biobrandstoffen niet uitsluiten. Het assortiment zal vooral bestaan uit elektra, waterstof en andere vormen van duurzame mobiliteit. Denk aan energiehubs en deelvervoer.

 

GroenRijk Tilburg bestaat 25 jaar

Van planten tot verduurzaming; GroenRijk Tilburg bestaat 25 jaar!

Het is groot feest in Tilburg; op 11 maart a.s. is het 25 jaar geleden dat zij zich als franchise aansloten bij GroenRijk. Tot op de dag van vandaag is het een trots familiebedrijf dat hard aan de weg heeft getimmerd. Wat in 1986 ooit begon als kwekerij van tuinplanten, graszoden en kerstbomen, is uitgegroeid tot een heus tuincentrum met vele specialismes onder één dak. Ben je op zoek naar het beste advies voor je tuin(meubels), overkapping, BBQ of wil je een bezoek brengen aan het klimaatplein, dan moet je écht bij GroenRijk Tilburg zijn.

Wim, Marjolein en Luc van de Noort weten wat er leeft en door het inzetten van hun groenspecialisme op het gebied van kennis, inspiratie en gemak willen zij de wereld vergroenen en daarmee aantrekkelijker, leefbaarder en gezonder maken. Het sociale aspect wordt hierbij niet vergeten. Zo is het personeelsbestand heel divers van weekendkrachten tot aan gepensioneerde chauffeurs en heeft GroenRijk Tilburg al 10 jaar mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Klanten ontzorgen staat bij GroenRijk Tilburg hoog in het vaandel. Zo blinken ze uit in service door net dat stapje extra te zetten. Ze zijn 7 dagen per week geopend en de klantenservice is zowel bereikbaar via telefoon, mail en WhatsApp. Daarnaast hebben zij de bezorging en montage volledig in eigen huis en kunnen zij met hun webshops www.tuinmeubels.nl, www.bbqkopen.nl en www.tuincentrumoutlet.com klanten door heel Nederland bedienen.

Door de toenemende groei van de webshops is het wagenpark en daarmee ook het aantal kilometers aanzienlijk toegenomen. Dat verduurzaming een belangrijk thema is binnen GroenRijk blijkt niet alleen uit het feit dat zij volledig zelfvoorzienend zijn door middel van zonnepanelen, maar ook door de beslissing die Wim nam om met het gehele wagenpark over te stappen op HVO20!

HVO20 is een duurzame biodiesel van AVIA die wordt gemaakt uit plantaardig afval. Dit is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. Bovendien is er een CO2 reductie van 20% te behalen van tank-to-wheel. Afhankelijk van het type motor is er eveneens nog een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Door de nauwe samenwerking met Vollenhoven kan er eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt hoeveel CO2 uitstoot er jaarlijks bespaard wordt door GroenRijk Tilburg. Hiervoor ontvangen zij vanuit Vollenhoven jaarlijks een CO2 certificaat.

Vollenhoven is trots op de samenwerking met dit mooie bedrijf dat oog heeft voor mens en natuur en kijk uit naar een duurzame voorzetting van deze samenwerking. Wist je dat de HVO20 geschikt is voor alle typen dieselmotoren en je dus geen aanpassingen hoeft te doen om te verduurzamen? Wil je weten waar je de duurzame biodiesel kunt tanken of meer informatie over GroenRijk Tilburg? Kijk dan op: www.avia.nl/avia-brandstoffen/hvo20 of www.groenrijktilburg.nl.