HVO - Duurzame Biodiesel

Wat is HVO?

HVO is een duurzame variant van diesel. De afkorting staat voor ‘Hydrotreated Vegatable Oil’. Dat betekent in het Nederlands ook wel ‘met waterstof behandelde plantaardige olie’. Met andere woorden; HVO is een schonere brandstof die de CO2-uitstoot reduceert, maar wel de voordelen heeft van ‘gewone’ diesel. Het is een tweede generatie biobrandstof die niet concurreert met voedsel en de productie van voedselgewassen. AVIA biedt de duurzame biodiesel HVO bij de AVIA tankstations in twee varianten aan; HVO 20 en HVO 100.

Bent u geïnteresseerd in HVO? Klik dan op onderstaande knop, laat uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contact

HVO 20

HVO 20 bestaat voor 20% uit HVO (plantaardige olie) en 80% fossiele diesel. Met de HVO 20 kunt u duurzamer rijden voor een aantrekkelijke prijs, stoot u tot 18% minder CO2 uit en bespaart u op fijnstof en de uitstoot van stikstof. Bovendien heeft HVO een vergelijkbare chemische samenstelling als conventionele dieselbrandstof. Hierdoor zijn er geen aanpassingen nodig aan de motor en distributiesystemen van het voertuig om op HVO 20 te kunnen rijden. Ook oudere diesels rijden vaak probleemloos op HVO 20.

HVO 100

HVO 100 is de meest duurzame vorm van HVO en is enkel gemaakt van plantaardige oliën. Deze biodiesel zorgt voor een CO² besparing tot maar liefst 89% ten opzichte van reguliere diesel. Daarnaast is er een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof. Afhankelijk van het type voertuig kunnen er meerkosten verbonden zijn aan de overstap naar HVO 100.

Technische voordelen

  • De HVO 20 van AVIA is palmolie vrij!
  • Geen vervuilde filters meer; er zitten geen FAME biodieselcomponenten in HVO 20.
  • HVO is beter bestand tegen kou, het bevriest pas bij -20°C.
  • HVO 20 valt binnen de EN590 specificatie.
  • HVO 100 valt binnen de EN15940 specificatie.
  • Naast een CO2 reductie ook een stikstof-uitstoot besparing van 5-37%, afhankelijk van de mengverhouding en type voertuig.

Ook verduurzamen?

Uw steentje bijdragen aan een beter milieu gaat makkelijker dan u denkt! Bent u geïnteresseerd in onze duurzame biodiesel of wilt u weten waar u HVO kunt tanken? Klik op onderstaande knop, er is altijd een AVIA-tankstation bij u in de buurt. Maak eenvoudig gebruik van de filteropties en selecteer op HVO.

Zorgeloos rijden?

Wist u dat u met de AVIA Card snel, gemakkelijk en voordelig uw elektrische auto kan laden en kan tanken bij alle AVIA tankstations in Nederland? Met de AVIA Card kunt u naast 1.000 locaties in Nederland ook bij zo’n 1.500 locaties in Europa tanken! Daarnaast kunt u laden bij meer dan 500.000 laadpunten in heel Europa! Klik op de link om de AVIA Card aan te vragen zodat u ook onbezorgd kunt rijden.

Heeft u een vraag over HVO?

Laat dan uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen

Contactformulier HVO

Voor persoonlijker contact kunt u uw telefoonnummer achterlaten en zullen wij telefonisch contact met u opnemen.

Het laatste nieuws

Blog
Afdeling Facilitaire Zaken stelt zich voor!
29 augustus 2023
Verder lezen
Nieuws
Coöperatie AVIA richt joint venture op: AVIA VOLT Nederland B.V.
28 augustus 2023
Verder lezen
Blog
AVIA Ittervoort stelt zich voor!
28 juli 2023
Verder lezen
Blog
Afdeling Facilitaire Zaken stelt zich voor!
29 augustus 2023
Verder lezen
Nieuws
Coöperatie AVIA richt joint venture op: AVIA VOLT Nederland B.V.
28 augustus 2023
Verder lezen
Blog
AVIA Ittervoort stelt zich voor!
28 juli 2023
Verder lezen